رگلاژ پنجره دوجداره: آموزش کاربردی و گام به گام

پنجره‌های ساخته شده از پروفیل یو پی وی سی به دلیل مزایای متعددی که دارند امروزه به یکی از پرکاربردترین انواع پنجره‌ها تبدیل شده‌اند.  این پنجره‌ها علاوه بر عایق بودن در برابر سرما، گرما و صدا و در برابر ضربه نیز مقاوم هستند و دوام بالایی دارند. با این حال، حتی پنجره‌های یو پی وی سی نیز ممکن است به مرور زمان و یا به دلیل ضربه، از رگلاژ خارج شوند. در این شرایط، باز و بسته کردن پنجره با مشکل مواجه می‌شود و همچنین عایق بودن پنجره نیز کاهش می‌یابد. این مورد یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که برای پنجره‌های دوجداره اتفاق می‌افتد به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله به این موضوع بپردازیم.

اول از همه ببینیم رگلاژ به چه معناست؟

در لغتنامه، رگلاژ به معنای نظم و ترتیب دادن است و بیشتر مواقع در مورد وسایل به کار برده می‌شود. در مورد پنجره هم به تنظیم و درست کردن آن اتلاق می‌شود.

رگلاژ پنجره دوجداره شامل چه مواردی است؟

رگلاژ پنجره دوجداره به معنای تنظیم دقیق لولاها، یراق آلات و شیشه‌های لنگه بازشوی پنجره است. این کار باعث می‌شود تا پنجره به درستی باز و بسته شود و همچنین عایق بودن آن نیز حفظ شود.

شاید این سؤال برایتان پیش بیاید به غیر از اینکه پنجره در صورت رگلاژ نبودن، درست باز و بسته نمی‌شود، موارد دیگری هم وجود دارد که با توجه به آن بفهمیم پنجره ما نیاز به رگلاژ دارد؟ بله موارد دیگری هم وجود دارد که اینجا به آن اشاره خواهیم کرد.

۱. باز و بسته شدن سخت و ناهموار پنجره

۲. ایجاد درز و شکاف بین پنجره و فریم آن

۳. گیر کردن لنگه بازشوی پنجره به فریم آن

۴. صدای زیاد هنگام باز و بسته شدن پنجره

در صورتی که پنجره شما یکی از نشانه‌های بالا را داشت نیاز به رگلاژ دارد. در این قسمت به نحوه رگلاژ پنجره‌های تک حالته، دو حالته و درب و پنجره دو جداره کشویی خواهیم پرداخت.

قبل از اینکه بریم سراغ رگلاژ باید ببینیم در پنجره شما از لولای قابل تنظیم استفاده شده یا از لولای غیر قابل تنظیم

در این قسمت ما هر دو حالت رگلاژ پنجره دوجداره را بررسی خواهیم کرد.

نحوه رگلاژ پنجره با لولای غیرقابل تنظیم

برای رگلاژ پنجره با لولای غیر قابل تنظیم نیاز به لولاکشی است.  منظور از لولاکشی چیست؟

برای لولا کشی، نصاب پنجره ابتدا پیچ‌های لولا را باز کرده و سه تا محل پیچ کنار محل پیچ‌های قبلی ایجاد می‌کند البته احتمال خطای انسانی در این مرحله زیاد است  و اگر در فاصله‌های مناسب این محل پیچ‌ها ایجاد نشود رگلاژ پنجره دوجداره به خوبی صورت نمی‌گیرد. بعد از انجام این مرحله نصاب مجددا لولا را داخل سوراخ‌های جدید پیچ می‌کند. به این مراحل لولاکشی می‌گویند و به راحتی قابل انجام نیست. اگر چه قیمت لولای غیر قابل تنظیم در بازار مناسب‌تر است ولی ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از لولای قابل تنظیم استفاده نمائید.

لولای غیرقابل تنظیم

نحوه رگلاژ پنجره با لولای قابل تنظیم

در راستای ارتقاء کیفیت تولید انواع پنجره upvc، اخیراً تولیدکنندگان پروفیل و کارخانه‌های سازنده درب و پنجره در هنگام تولید پنجره‌های تک حالته (که دارای اسپانیولت تک حالته هستند)، لولاهای ۷۵ و ۱۰۰ میلیمتر را به خاطر عدم استاندارد بودن و ایجاد خسارات جبران ناپذیر حذف نموده‌اند و به تولید و عرضه‌ی لولاهای مقاوم‌تر و با کیفیت‌تر پرداخته‌اند. از این رو با الهام از سیستم لولاهای دوحالته، لولای قابل رگلاژ را به بازار آوردند.

همانطور که از نام این لولاها مشخص است، می‌توان آن‌ها را تنظیم کرده و در صورت خارج شدن از رگلاژ، به راحتی آن را رگلاژ کرد.  این نوع از انواع لولای پنجره دوجداره شاخک‌هایی دارد که به پروفیل متصل هستند و وزن لنگه را تقسیم می‌کنند. بخش پیچ لولای تنظیمی درون پروفیل قرار دارد، بنابراین ایستادگی و استقامت لولا نسبت به لولاهای ثابت بیشتر می‌باشد.

لولای قابل تنظیم

۱. نحوه رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

برای رگلاژ پنجره تک حالته رگلاژی، ابتدا باید یک آلن چهار تهیه کنید. رگلاژ پنجره تک حالته به این صورت می باشد که بازشو پنجره باید روی محور افقی و عمودی جابجا شوند.

ابتدا کاور لولا را با پیچ گوشتی دو سو باز کنید، اگر بازشو پنجره به فریم پایین پنجره گیر می‌کند با آلن چهار که در اختیار دارید آن را داخل شیارهایی که زیر کاور پایین و بالا قرار دارد گذاشته و جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا بازشو پنجره به بالا کشیده شود و همچنین اگر بالای فریم پنجره گیر می‌کند آلن را برعکس بچرخانید تا بازشو پنجره به پایین حرکت کند.

نکته ۱: اگر پیچ تنظیم را به صورت ساعتگرد بچرخانید بازشو پنجره به سمت بالا حرکت می‌کند و اگر پادساعتگرد بچرخانید لنگه بازشونده به سمت پایین حرکت می‌کند.

نکته۲: توجه داشته باشید رگلاژ  پنجره دوجداره در هر دو حالت عمودی و افقی و به صورت موازی انجام می‌گردد.

نکته ۳: نیروی متخصص معمولاً در هنگام تعمیر و رگلاژ  پنجره دوجداره کاور لولای زیرین را خارج کرده تا پیچ های لولا برای تنظیم نمایان گردد؛ پیچ عمودی جهت حرکت لنگه به صورت بالا و پایین و پیچ دیگر جهت حرکت در جهت چپ و راست می باشد.

۲. نحوه رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته

رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته مانند رگلاژ پنجره تک حالته می‌باشد که در بالا توضیح داده شده است فقط با این تفاوت که نحوه رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته توسط لولای پایین، لولای اهرمی و لولای بالا امکان پذیر می‌باشد. لولای پایین به وسیله دو پیچ با حفره شش ضلعی می‌تواند قابلیت جابجایی لنگه را فراهم کند. ولی در لولای بالا، روی لولا پیچی وجود ندارد و پیچ این قسمت در اهرم لولا و در قسمت بالای لنگه‌ی بازشو قابل مشاهده است. جهت رگلاژ ابتدا کاور لولای پایین را بیرون بکشید تا پیچ هایی با حفره شش ضلعی مشاهده شود. پیچی که به صورت عمودی وجود دارد برای حرکت لنگه به سمت بالا و پایین است و پیچ دوم برای حرکت در جهت چپ و راست تعبیه شده است.

نکته: همانطور که در بالا توضیح دادیم پیچ های رگلاژ افقی و عمودی باید به طور موازی جابجا شوند تا به نقطه ایده آل رگلاژ پنجره دو جداره خود برسید.

۳. نحوه رگلاژ پنجره دو جداره کشویی

در پنجره کشویی حرکت لنگه برخلاف پنجره های لولایی چرخشی نبوده و در یک مسیر انجام می‌شود. پروفیل پنجره دوجداره کشویی دارای ریل‌هایی است که از طریق غلطک ها به صورت افقی باز و بسته می‌شود. در واقع غلطک‌های پنجره کشویی به صورت ریلی در نوع “تک ریل” و “جفت ریل” وجود دارد که این موجب تفاوت رگلاژ آن‌ها می‌شود. جهت انجام رگلاژ پنجره دوجداره کشویی کافی است پیچ‌هایی که روی غلتک هست را بچرخانید تا پنجره کشویی به سمت بالا و پایین حرکت کند ولی در پنجره کشویی امکان اینکه پنجره را بتوانید به سمت چپ و راست حرکت بدهید نیست بنابراین در هنگام نصب در و پنجره یو پی وی سی باید سعی کنید حتما سطح پنجره تراز باشد در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهید شد.

مزایای رگلاژ پنجره upvc

رگلاژ پنجره یو پی وی سی مزایای متعددی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. باز و بسته شدن روان و راحت پنجره

۲.حفظ عایق بودن پنجره در برابر سرما، گرما و صدا

۳. جلوگیری از ورود گرد و غبار و حشرات به داخل ساختمان

۴. افزایش طول عمر پنجره

نکات رگلاژ پنجره یو پی وی سی

در هنگام رگلاژ انواع پنجره دوجداره، نکات زیر را رعایت کنید:

۱. قبل از شروع کار، پنجره را کاملا باز کنید تا به لولاها و یراق آلات دسترسی داشته باشید.

۲. پیچ‌های تنظیم لولا را به آرامی و با دقت شل یا سفت کنید.

۳. پس از اتمام کار، پنجره را چند بار باز و بسته کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید.

۴. در صورت نیاز، از روغن مخصوص لولاها استفاده کنید.

برای افزایش طول عمر لولاها ، می‌توانید از روغن مخصوص لولاها استفاده کنید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:

۱. پنجره را باز کنید.

۲. لولاها را با پارچه نرم تمیز کنید.

۳. روغن مخصوص لولاها را روی لولاها اسپری کنید.

۴. چند دقیقه صبر کنید تا روغن جذب شود.

سخن آخر

توجه داشته باشید این مقاله و راه کار‌هایی که ارائه شدند صرفاً جهت بالا بردن اطلاعات شما در این زمینه بود. از رگلاژ پنجره دوجداره به دست خودتان یا افراد غیر متخصص جداً خودداری کنید. چرا که ممکن است آسیب‌هایی به پنجره و یراق آلات برسد. که جبران کردن آن مشکل یا در بیشتر مواقع برای شما هزینه‌ های بالایی را به همراه داشته باشد.

نصب در و پنجره یو پی وی سی با توجه...

پنجره upvc بهتره یا آلومینیوم؟ بسیاری از افراد به دنبال...

1.  پروفیل پنجره  UPVC از لحاظ کیفی و همچنین از...

پنجره لیفت اند اسلاید همراهان عزیز ما، آیا با درب...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *