پروفیل upvc چیست؟

پروفیل upvc چیست؟

برای پاسخ به سؤال “پروفیل upvc چیست؟” بهتر است ابتدا به دلیل پیدایش و جایگزینی این محصول با محصولات دیگر بپردازیم. امروزه با گسترش جمعیت بشر در سطح جهان و کاهش منابع طبیعی انرژی، بی‌شک لازم است تا تدبیری جهت مشکل کمبود منابع انرژی برای نسل امروزی و آینده اندیشید. نیاز بخش‌های صنعتی و غیر صنعتی به نفت، گاز و فراورده‌های جانبی جهت استفاده در  سیستم‌های گرمایشی و غیر گرمایشی بسیار رشد نموده و این مسیر صعودی همچنان ادامه داشته و کاملاً مشهود است، در حالیکه منابع این مواد اولیه محدود و تجدید ناپذیر است. به همین دلیل باید راهکارهایی ایجاد نمود که مصرف این منابع را محدود کرده و از اتلاف و مصرف بی‌برنامه آن جلوگیری نمود. حجم بالایی از این منابع به طور مستقیم به عنوان سوخت و به صورت غیرمستقیم در شکل های گوناگون مانند سوخت انواع وسایل گرمایشی در زمینه ایجاد حرارت و انرژی گرمایی به مصرف می رسد.

مقدار زیادی از حرارت ایجاد شده در اماکن مسکونی و اداری-تجاری از طریق درب و پنجره‌ها به هدر می‌رود. در صورتی که با استفاده از درب و پنجره با کیفیت می توان تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد. درب و پنجره‌های سنتی به کار رفته در ساختمان‌ها عموماً فلزی بوده و از جنس آهن یا آلومینیوم می‌باشند. این فلزات رسانای بسیار خوبی برای انتقال حرارت بوده و عملاً راهی برای فرار انرژی حرارتی از داخل به بیرون هستند.

عایق نمودن اولین راه حلی هست که به ذهن فرد می‌رسد و به عنوان راهکاری ابتدایی و سنتی سال ها مورد استفاده قرار گرفته است. راهکار اصلی زمانی مطرح شد که مهندسین و متخصصین تصمیم به جایگزینی این فلزات با مواد غیر فلزی گرفتند. مواد بسیاری مورد بررسی قرار گرفتند و در این میان پی وی سی(pvc) ماده ای بود که تا اندازه‌ای تمامی نیازهای مورد انتظار را پاسخگو بود. استفاده از این ماده در صنعت ساختمان حدوداً از سال ۱۹۶۰ میلادی و با تولید پنجره دوجداره upvc تحت عنوان درب و پنجره‌های نوین آغاز و تا به امروز جای خود را در این صنعت به خوبی باز نموده است.

همزمان استفاده از شیشه‌های چند جداره (شیشه‌هایی دارای فضای میانی پر شده با گازهای عایق) راهکار دیگری بود که بسیار مؤثر واقع شد.

نکته مهم تنها یافتن یک راهکار مناسب نیست بلکه لازم است به عنوان یک ابزار مفید به جامعه معرفی شده و به مرحله اجرا برسد. غالباً ورود یک محصول جدید آن هم تا این اندازه متفاوت با سیستم‌های قبل، زمان بسیاری نیاز دارد تا در جامعه به عنوان یک کالای پرمصرف و همه گیر جا باز کند. هر چند این مطلب پیرامون پروفیل upvc در ایران تا حدی خوش بینانه بوده و البته هنوز راه طولانی تا مقصد نهایی در پیش است.

با توجه به این نکات بی‌شک لازم است تا یک فرهنگ سازی مناسب در مصرف این محصولات ایجاد گردد که اولین قدم آن آموزش و افزایش سطح آگاهی مصرف کنندگان می‌باشد. طرف دیگر سکه تولیدکنندگان این نوع محصولات و پروفیل upvc می‌باشند. درشرایط فعلی یک وظیفه بسیار مهم بر عهده عموم تولیدکنندگان از جمله ما است و آن دقت چند برابر و صادقانه برای تولید پروفیل upvc با کیفیت و در عین حال کارامد می‌باشد. محصولاتی که بتوانند انعطاف پذیری و قدرت پلیمرها را نشان داده و در مصرف کنندگان ایجاد انگیزه کنند.

اینکه بگوییم محصولات تولید شده با پروفیل upvc از هر لحاظ کامل هستند و تمام انتظارات را پاسخگو هستد، اشتباه و نادرست است.اما هر محصولی در مقابل معایب خود، مزایای خاص و منحصر به فردی نیز دارد. ما هم برآن شدیم تا با انتشار این مقاله به سؤال پروفیل upvc چیست؟ پاسخ دقیق‌تر بدهیم و این محصول را از تمام زوایا موردیررسی قرار دهیم.

انواع پروفیل درب و پنجره upvc

پروفیل upvc چیست؟

مواد اصلی pvc را نفت خام و نمک طعام تشکیل می‌دهند، از نفت خام، اتیلن و از نمک، کلر به دست می‌آید و از طریق پلیمریزاسیون کلر، اتیلن و وینیل کلرید با هم ترکیب و پلی وینیل کلرید یا به صورت خلاصه pvc به دست می‌آید که ماده ای پلاستیکی و قابل ارتجاع است. سپس با افزودن موادی مانند ضربه گیرها، کاهش دهنده‌های سرعت اشتعال یا متعادل کننده‌های گرما و … به pvc ماده‌ی جدیدی به دست می‌آید که هرچند خمیر مایه ی آن همان  پی وی سی است ولی خواص فیزیکی متفاوت داشته و به آن ماده غیرپلاستیکی upvc گفته می‌شود.

یو پی وی سی، نسل جدید و مقاوم‌تر پی وی سی

یو پی وی سی (upvc) یا پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی، نوعی پلیمر ترموپلاستیک است که از ترکیب پلی وینیل کلراید (pvc) با مواد افزودنی مانند اکسید تیتان، استایرن، کربنات کلسیم و غیره تولید می‌شود. این مواد افزودنی، خواص یو پی وی سی را نسبت به پی وی سی بهبود می‌بخشند. در صورتی که علاقه‌مند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید، مقاله تفاوت پی وی سی (pvc) و یو پی وی سی (upvc) را مطالعه نمائید.

در حقیقت می‌توان گفت که یو پی وی سی‌ها نسل جدید و مقاوم‌تر پی وی سی محسوب می‌شوند. استحکام و عایق‌بندی محصولاتی که از یو پی وی سی تهیه شده‌اند، به مراتب بیشتر از محصولات پی وی سی می‌باشد.

نحوه تولید پروفیل upvc

ساخت درب و پنجره یو پی وی سی حدوداً در سال ۱۹۶۰ میلادی در اروپا آغاز گردید. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش هزینه تولید درب و پنجره های چوبی، آهنی و آلومینیومی استفاده از انواع پروفیل درب و پنجره upvc رونق روزافزون یافته است. سهولت ایجاد تنوع در طرح و رنگ و استقامت فیزیکی و پایداری در برابر شرایط جوی متفاوت، عایق بودن در برابر سرما، گرما و صدا و همچنین قابل بازیافت بود پروفیل upvc  به کار رفته در ساخت این نوع درب و پنجره ها موجب تحولات عمده ای در صنعت ساختمان گردیده است.

فرایند تولید پروفیل در و پنجره با تمامی پیچیدگی های فنی و تخصصی خود دارای مراحل کاملاً مشخص و کلی می باشد که به صورت ساده شامل مراحل زیر می باشد:

  • فرمول سازی افزودنی ها
  • مخلوط نمودن یا همگن سازی پی وی سی و افزودنی ها (آمیزه کاری)
  • اکستروژن و تولید
  • برش و بسته بندی

نحوه تولید پروفیل upvc و مراحل آن در واقع ثابت هستند که هر کدام از این مراحل نیاز به دانش فنی و مهندسی مخصوص خود دارند و به ما در یافتن پاسخ به سؤال پروفیل upvc‌ چیست؟ کمک می کند. در ادامه به صورت مختصر به بررسی این مراحل می‌پردازیم.

۱- فرمول‌سازی افزودنی‌ها

با توجه به آنچه گفته شد برای فرآوری صنعتی پلیمر pvc، لازم است تا آن را با برخی از افزودنی ها مخلوط نمود. هر کدام از افزودنی ها به دلیل خاص خود و با درصدی مشخص به پایه پلیمر افزوده می شوند.

۲- مخلوط کننده‌ها و عمل اختلاط

این عمل یکی از مهم ترین مراحل تولید پروفیل upvc است که بی‌توجهی به آن ممکن است کل فرایند تولید را به بیراهه بکشاند. در این مرحله پلیمر پایه و ماده پرکننده یا اصطلاحاً فیلر در دستگاهی به نام مخلوط‌ کننده با افزودنی‌ها مخلوط می گردند. مخلوط کننده مخزنی است با اصول مهندسی سانتریفوژ که بر اساس نقطه گریز از مرکز و با استفاده از موتور چرخنده و پره، مواد اولیه را با همدیگر مخلوط می‌کند. از نظر شیمیایی این گونه مطرح می‌گردد که مولکول های پلیمر پایه، در اثر حرارت حاصل از اصطکاک در میکسر از همدیگر باز شده و افزودنی‌ها را در خود جذب می‌کنند.

۳- فرایند اکستروژن

سیستم فرآوری به کار رفته در تولید پروفیل upvc، اکستروژن نبوده و تولید از نوع پیوسته است. فرآوری پلاستیک‌ها از روش‌های دیگری نیز امکان‌پذیر است که نوع محصول در این مورد تعیین‌کننده است. در فرایند تولید پروفیل upvc سیستم‌ها و روش‌های روزن‌رانی روش‌های شناخته شده و با طول عمر نسبتاً طولانی می‌باشند. علت نامگذاری این روش با عنوان اکستروژن، بیرون کشیدن مواد اولیه از قاب، توسط ابزاری با همین عنوان یعنی بخش کشنده می‌باشد.

۴- برش و بسته بندی

همان طور که گفته شد مواد میکس شده به درون مخزن دستگاه ریخته می شوند و سپس توسط سیستم مخصوص به داخل بخشی از اکسترود به نام قیف وارد می شود و تغذیه دستگاه به شکلی تنظیم می گردد که فضای کافی برای ایجاد برش مناسب خمیر به وجود آمده، وجود داشته باشد و در عین حال سیلندر خالی از مواد اولیه نباشد، تا عمل پخت به خوبی انجام گیرد.

 

نحوه تولید پروفیل در و پنجره یو پی وی سی

مراحل تولید پروفیل upvc سی ‌فور

در این قسمت، برای توضیح دادن مراحل تولید پروفیل upvc سی‌فور، از یک فیلم جالب و آموزشی که در آن همه جزئیات به صورت کامل نشان داده‌ شده، استفاده خواهیم کرد.

در این فیلم، شما با مراحل تولید پروفیل سی فور آشنا خواهید شد. در ابتدا، مواد اولیه برای تولید پروفیل در انبار نگهداری می‌شوند. سپس، پی وی سی و افزودنی‌های لازم در واحد موادسازی با هم مخلوط می‌شوند.

در مرحله بعدی، با استفاده از روش اکستروژن، مواد مخلوط شده با فشار بالا از داخل اکسترودر عبور می‌کنند تا شکل نهایی پروفیل را بدست آوریم. سپس، برچسب پروفیل بر روی آن قرار می‌گیرد.

در مرحله بعدی، با استفاده از یک دستگاه برش، طول پروفیل را تغییر داده و در ابعاد مورد نظر برش می‌دهیم. در نهایت، پروفیل‌ها بسته بندی شده و آماده بارگیری برای تحویل به مشتریان می‌شوند.

با پیشرفت‌ فناوری در صنعت ساختمان، ما هم سعی کرده‌ایم در تولید پروفیل upvc برای بهبود کیفیت محصولات خود از فناوری‌های به روز دنیا بهره ببریم. تمام فرایندهای تولید، شامل انبار مواد اولیه، مخلوط نمودن پی وی سی و افزودنی‌ها، اکستروژن، چسباندن برچسب پروفیل، برش، بسته بندی و حمل و نقل، با دقت و بر اساس استانداردهای جهانی انجام می‌شوند.

در نهایت، ما با حفظ کیفیت و استفاده از فناوری‌های به روز، بهترین پروفیل پنجره دو جداره upvc را با ضمانت و قیمتی مناسب به شما ارائه می‌دهیم. امیدوارم که توضیحات ما، به شما کمک کرده باشد تا با مراحل تولید پروفیل upvc سی فور آشنا شوید.

تا این مرحله به نظر می‌رسد عملیات تولید پروفیل یو پی وی سی پایان پذیرفته است اما مهمترین بخش از فعالیت‌های تولیدکنندگان پروفیل upvc هنوز وجود دارد و آن هم صحه‌گذاری بر فرایند تولید، توسط بررسی ویژگی‌های مورد انتظار محصول می‌باشد. واحدهای کنترل کیفیت مجموعه‌های تولیدی با استفاده از آزمایشگاه‌های تخصصی خود و با تکیه بر دانش فنی و منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی تعیین شده، این وظیفه را انجام می‌دهند. هرگونه نتیجه‌ای که از آزمون‌ها حاصل شود می‌تواند بر بخشی از مراحل ذکر شده اثر بگذارد. البته برای انجام آزمون‌ها لازم است تا انواع پروفیل‌ها را به خوبی بشناسیم و بدانیم چه انتظاراتی از آن‌ها داریم و موارد حساس را در نوع پروفیل تعیین کنیم. برای مثال قطعه میانی هیچگاه از نظر جوش مورد بررسی‌های حساس قرار نمی‌گیرد. اما این مطلب در مورد قاب ها و بازشوها بسیار بااهمیت می‌باشد.

انواع پروفیل درب و پنجره upvc

امروزه استفاده از انواع پروفیل درب و پنجره upvc در صنعت ساختمان‌سازی بسیار متداول شده و دلایل زیادی باعث محبوبیت بیشتر پروفیل upvc نسبت به سایر پروفیل‌ها شده است. از مزیت‌های پروفیل در و پنجره یو پی وی سی نسبت به سایر پروفیل‌ها می توان به عایق صوتی و حرارتی، ایمنی بالا، قابلیت شستشوی آسان و مقاومت بالا در برابر آتش و زنگ زدگی اشاره کرد. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با انواع پروفیل آشنا کنیم.

  • پروفیل فریم

    یکی از انواع پروفیل، پروفیل فریم است که همان طور که از نامش مشخص است برای قاب دور درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد و البته سطح مقطع این پروفیل از پارامترهای مهمی است که به هنگام خرید باید به آن توجه کنید و امروزه مقاطع ۶ و ۷ سانتی متری از تقاضای بالاتری برخوردار است ولی مقاطع ۵ و ۸ سانتی متری که توسط بعضی از شرکت ها و کارخانجات تولید می شوند نیز در بازار یافت می شود.

    اگر بخواهیم پروفیل فریم یا قاب را از لحاظ کارایی تقسیم بندی کنیم می توان آن را به سه دسته‌ی بازشو، کشویی و بازسازی تقسیم بندی کرد.

  • پروفیل میانی یا مولیون

    از دیگر انواع پروفیل درب و پنجره upvc که در ساخت انواع درب و پنجره ها استفاده می شود پروفیل میانی یا پروفیل مولیون است که در بخش های میانی پنجره این پروفیل به صورت عمودی و افقی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پروفیل در و پنجره یو پی وی سی در دو سری ۶۰ و ۷۰ تولید می گردد که عمدتاً برای ساخت انواع پنجره upvc از پروفیل میانی ۶۰ میلی متری و برای پنجره های سه جداره از پروفیل مولیون ۷۰ میلی متری استفاده می شود. البته قابل ذکر است که منظور از پروفیل ۶۰ و یا ۷۰ میلی متری، طول کف پروفیل است که معادل ۶۰ یا ۷۰ میلی متر است. پروفیل upvc میانی را با توجه به کاربردش می توان به سه دسته اصلی تقسیم بندی کرد.

پروفیل میانی ثابت

این نوع از پروفیل در و پنجره یو پی وی سی در تولید درب و پنجره های معمولی استفاده می گردد.

پروفیل میانی متحرک

 پروفیل میانی متحرک در تولید درب و پنجره فرانسوی (پنجره‌هایی با قابلیت باز شدن همزمان دو لنگه) کاربرد دارد. این نوع پروفیل در و پنجره یو پی وی سی، به لنگه بازشو متصل شده و به همراه بازشو حرکت می‌کند.

پروفیل کتیبه کشویی

از این پروفیل در و پنجره به عنوان نوع دیگری از پروفیل میانی یا مولیون یاد می‌شود که به عنوان تقسیم‌کننده افقی در پنجره‌های کشویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • پروفیل سش یا پروفیل بازشو

    از دیگر انواع پروفیل در و پنجره یو پی وی سی می‌توان به پروفیل سش اشاره کرد که دارای تقسیم‌بندی زیر می‌باشد:

پروفیل بازشو پنجره

پروفیل بازشو درب

پروفیل بازشو کشویی

  • پروفیل پنل

    این پروفیل از انواع پروفیل درب و پنجره upvc دارای ارتفاع داخلی و خارجی ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلی‌متری است. عرض این نوع پروفیل‌ها ۱۸ یا ۲۰ میلی‌متر است و به منظور ساخت پارتیشن و یا پوشاندن درب و پنجره دو جداره یو پی وی سی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • پروفیل زهواره

    از پروفیل زهواره برای نگه داشتن شیشه و پانل در جای خود استفاده می‌شود. پروفیل‌های زهواره که یکی از انواع پروفیل درب و پنجره upvc هستند از لحاظ کاربرد به سه دسته‌ی پروفیل زهواره تک جداره، دو جداره و سه جداره تقسیم می‌شوند که از لحاظ عملکرد و کارایی مشابه هم هستند. پروفیل زهوار تک جداره برای ثابت نگه داشتن شیشه‌های تک‌جداره ۴ و ۶ میلی‌متری و پروفیل زهواره دوجداره برای نگه داشتن شیشه ۱۸ تا ۲۰ میلی‎‌متری در انواع مدلهای پنجره دوجداره استفاده می‌شود.

  • پروفیل لوله و اتصالات لوله

    این دو نوع از پروفیل در و پنجره یو پی وی سی برای تولید و ساخت پنجره‌های زاویه‌دار استفاده می‌شود. به طور کلی پروفیل‌های لوله و اتصالات لوله برای پنجره‌هایی که قاب آن‌ها هلال افقی است مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استانداردهای پروفیل upvc چیست؟

استانداردهای به کار رفته در امر تولید و کنترل کیفیت، مجموعه‌ای از استانداردهای ملی و بین المللی می‌باشند که به نوعی یکسان هستند. استاندارد خارجی اولیه که در کشور ایران نیز به عنوان منبع اصلی مورداستفاده قرار گرفت و به استاندارد ملی تبدیل شد، استاندارد کشور آلمان به شماره DIN16830;91 می‌باشد. این استاندارد در مجموعه استانداردهای ملی ایران با شماره ISIRI6840 تدوین شده است. این استاندارد اولین استاندارد ملی ایران در زمینه پروفیل‌های H-PVC می‌باشد و علی رغم اینکه استندارد کاملی می‌باشد، در برخی آزمون‌ها دارای نقاط ضعف بود و لذا استاندارد جدیدی با استفاده از استاندارد مرجع EN12608:2003 تدوین شد و با شماره ISIRI12291 منتشر گردید. یکی دیگر از علت‌های تدوین استاندارد جدید، این بود که استاندارد قبلی برای پروفیل‌های نوع ‌H تدوین شده بود. این نوع پروفیل میزان نرم کننده کمتری در فرمولاسیون خود دارند. استانداردهای دیگری نیز در سطح ملی وجود دارند که در واقع روش‌های انجام آزمون‌های همین دو استاندارد می‌باشند.

 آزمون‌‌های پروفیل upvc چیست؟

آزمون‌های به کار رفته در کنترل کیفی پروفیل‌های درب و پنجره مبتنی بر استانداردهای گفته شده می باشد که با تجهیز آزمایشگاه‌ها می‌توان تمام ویژگی‌های ظاهری و باطنی را موردارزیابی قرار داد. برای انجام آزمون‌ها لازم است تا پروفیل  upvcرا به خوبی بشناسیم و بدانیم چه انتظاراتی از آن‌ها داریم و موارد حساس را در نوع پروفیل تعیین کرد. برای مثال قطعه میانی هیچگاه از نظر جوش مورد بررسی‌های حساس قرار نمی‌گیرد اما این مطلب در مورد قاب‌ها و بازشوها بسیار مهم و حساس می‌باشد. در این قسمت به تعدادی از این آزمون‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. وضعیت ظاهری

غیر از شیارها و خط‌های طولی بسیار ریزی که ذات فرایند تولید پروفیل upvc می‌باشد هر گونه فرورفتگی، لکه رنگی، موج‌های طولی و عرضی و حتی زبری‌‌های ریز در سطح پروفیل‌ها غیر قابل قبول می‌باشد و لذا این نظارت در تمام زمان تولید انجام می‌شود. توصیه می‌شود سطح پروفیل‌ها در نور لامپ سفید و با زاویه ۴۵ درجه بررسی شود چرا که بسیاری از مشکلات ظاهری در زاویه‌های نوری متغیر خورشید قابل ملاحظه نمی‌باشند.

۲. قوس طولی و عرضی

در متن استاندارد، قوس‌های طولی موردبررسی قرار می‌گیرد و برای این منظور از یک سطح کاملاً صاف و فیلر استفاده می‌شود.  یک قطعه ۱ متری از روی خط تولید بریده شده و از دو طرف روی سطح صاف قرار می‌گیرد و نباید قوس موجود بیشتر از ۱ میلی متر باشد. اما برای قوس‌های عرضی این امر انجام نمی‌گیرد. هرچند این قوس به شکلی نادر اتفاق می‌افتد، اما نباید نادیده گرفته شود. بنابراین توصیه می‌شود شاخه‌‌ها از کنار نیز با یک سطح عریض و عمودی موردبررسی قرار گیرند.

۳. اندازه‌های اسمی

پروفیل‌ها با توجه به کلاس تولید خود لازم است موردارزیابی قرار گیرند. برای مثال ضخامت دیواره پروفیل‌های کلاس A باید حداقل ۲/۸ میلی‌متر باشد که این اندازه در کم ضخامت ترین وجه بررسی می‌شود. ارتفاع پروفیل‌های سری ۶۰، برابر با ۶۰ میلی متر می‌باشد. اندازه دهانه بخش‌هایی که گسکت‌ها یا لاستیک‌های درزبندی قرار می‌گیرند باید برابر با اندازه‌های اسمی اعلام شده توسط واحدهای فنی و مهندسی تولیدکنندگان باشد. گشاد بودن و یا تنگ بودن خارج از محدوده باعث می‌گردد تا عمل درزبندی در برابر عبور هوا، آب و گردوغبار به خوبی انجام نگیرد. در کل مواردی مانند ضخامت، ارتفاع، عرض یا پهنای پروفیل، جای زهوار و جای یراق در این مرحله موردبررسی قرار می‌گیرند.

بر اساس ضخامت دیواره، پروفیل‌ها را در استانداردهای اروپایی و استاندارد ملی ایران به شمار ۱۲۲۹۱ به سه کلاس تقسیم بندی می‌کنند:

کلاس‌های پروفیل upvc چیست؟

کلاس A: در این کلاس، حداقل ضخامت پروفیل ۲/۸ میلی متر در وجوه بیرونی می‌باشد و وجوه داخلی قابل رؤیت حداقل ۲/۵ میلی متر می باشند.

کلاس B: در این دسته ضخامت وجوه بیرونی بین ۲/۵ تا ۲/۸ میلی متر و وجوه داخلی قابل رؤیت بین ۲ تا ۲/۵ میلی متر می‌باشد.

کلاس C: در این نوع پروفیل هیچ محدودیتی در ضخامت‌ها وجود ندارد.

۴. جرم واحد طول

جرم واحد طول، هم از نظر تولیدکننده و هم از نظر مصرف کننده دارای ارزش بسیاری می‌باشد. محصولات با وزن پائین‌تر از حد اعلام شده از طرف تولیدکننده، از نظر کیفی ایجاد شبهه می‌کنند. علی رغم آن، وزن پائین باعث می‌گردد تا مصرف کننده از تولیدکننده سلب اعتماد کند. وزن پائین ممکن است ناشی از نازک بودن پروفیل‌های تولیدی و خارج شدن محصول از طبقه بندی کیفی خود باشد که نتیجه نهایی آن کاهش پایداری در برابر ضربه و یا فشار وارده می‌باشد. برای اندازه گیری جرم واحد طول از بچ تولیدی سه قطعه با طول بین ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر با دقت ۱ میلی متر انتخاب می کنند و توسط ترازو با دقت ۱ گرم آن را وزن می‌کنند. نتیجه را به یک متر طول تعمیم می‌دهند. نتیجه نهایی با دقت ۱ گرم در واحد طول با محاسبه میانگین نتایج، بیان می‌شود.

۵. دمای نرمی ویکات

این آزمون برای مشخص نمودن نقطه نرم شدن تولیدات به کار می‌رود و هدف اصلی آن تعیین مقاومت مواد پلیمری در برابر یک تنش، در یک درجه حرارت معین می‌باشد. اساس آزمون به این صورت است که دمای موردآزمون را با سرعت ثابت افزایش داده و همزمان بر روی آن، جرم مشخصی از طریق یک سوزن با اندازه استاندارد اعمال می‌کنند. دمایی که در آن سوزن به اندازه یک میلی متر وارد آزمونه می‌شود را به عنوان دمای نرمی ویکات یا نقطه نرم شدگی گزارش می‌دهند. برای این آزمون از استاندارد مرجع ISO306 استفاده می‌کنند که در آن روش‌های مختلف این آزمون شرح داده شده است. یکی از این روش‌ها که در محصولات پی وی سی بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد استفاده از وزنه ۱۰۰۰ گرمی و سرعت ثابت افزایش دما معادل ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد در ساعت می‌باشد. هر گاه میکرومتر یا وسیله نشان دهنده جابجایی سوزن، عدد یک را نشان داد، دما را سریعاً ثبت می‌کنند. این مقدار برای پروفیل‌های یو پی وی سی باید بالای ۷۵ درجه سانتیگراد باشد.

۶. چگالی

چگالی یا دانسیته به درصد مواد اولیه به کار رفته در فرمولاسیون تولید وابسته است. دانسیته پی وی سی ۴۴/۱ گرم بر سانتی متر مکعب می‌باشد و افزودنی‌ها نباید بر این مقدار اثرگذاری بالا داشته باشند. روش آزمون به این صورت است که بر اساس قانون ارشمیدس  قطعه ماشین کاری شده کوچکی از آزمونه را در هوا و در یک سیال مناسب وزن کرده و سپس مطابق فرمول، دانسیته را محاسبه می‌کنند.

علاوه بر آزمون‌های توضیح داده شده، آزمون ضربه چارپی، آزمون ضربه سقوط وزنه، قابلیت جوش پذیری، درجه رنگ، آزمون بازگشت حرارتی و ….. بر روی پروفیل‌ها انجام می‌پذیرد.

استانداردهای پنجره UPVC از لحاظ کیفی و همچنین از لحاظ...

درب و پنجره upvc رنگی پروفیل upvc خاصیت رنگ‌پذیری دارد...

در دنیای امروز، شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تولید و صادرات...

2 پاسخ

  1. سلام.
    خواستم بپرسم نوع لاستیکی که در پروفیل پنجره دوجداره سی فور استفاده میشه چیه؟

    1. با سلام و تشکر از شما بابت سؤالی که مطرح کردید. لاستیکی که در پروفیل upvc سیفور به کار گرفته شده، لاستیک TPV است. از ویژگی‌های این لاستیک، می‌توان به مقاومت بالا در برابر حرارت، فرسایش، قابل بازیافت بودن و …. اشاره کرد.‌ در پروفیل پنجره دو جداره سیفور، سعی شده از با کیفیت ترین لاستیک TPV استفاده گردد تا بهترین عملکرد و کارایی را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *